FMC Agro
orar
Program L-V:

9:00 - 18:00

telefon
Sună-ne:

+4031 630 61 34

MANZINC® SC


Suspensie concentrată de microelemente mangan și zinc pentru prevenirea și combaterea deficiențelor în microelemente la culturile agricole.

Conținut mangan (Mn) 250 g/l; zinc (Zn) 350 g/l
Caracteristici 100% solubil în apă; PH: 8,5-9,5; Densitate: 1,75-1,80

Avantaje


IMPORTANŢA PRODUSULUI MANZINC® PENTRU CULTURI:

  • MANZINC® este un fertilizant foliar formulat SC, total solubil în apă, cu un conținut ridicat de microelemente, respectiv Mangan (Mn) și Zinc (Zn), esențiale încă din primele stadii de vegetație a culturilor, în special al celor sensibile față de aceste microelemente.
  • Manganul: are un rol foarte important în procesul de fotosinteză, activează unele enzime cu rol în metabolismul glucidelor, ajută în metabolismul azotului din plantă (reducerea nitraților), iar tulpinile devin mai bogate în celuloză.
  • Zincul: aplicarea zincului se recomandă încă din primele stadii de vegetație, mai ales în condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată. Zincul se acumulează mai ales în zonele tinere ale plantei, cu activitate mai intensă, favorizând formarea triptofanului, un precursor al auxinei. Este implicat și în metabolismul azotului din plantă.

Caracteristici


Se recomandă aplicarea atât foliară prin stropire 2/3 tratamente la interval de 10-14 zile sau prin irigare 10-20 l produs/ha cu repetare de 2/3 ori la nevoie.

Se recomandă analiza solului și materialului vegetal ori de câte ori este posibil pentru a determina corect necesarul de micro și macronutrienţi, pentru optimizarea stării nutrienţilor în culturi

  • Porumb: 250-350 ml/100 l apă începând cu stadiul de 2-6 frunze ale culturii.
  • Cereale păioase: 100-150 ml/100 l apă aplicat pe plantele tinere. Se recomandă 1-2 aplicări până la stadiul de formare a bobului.
  • Culturi de câmp (floarea soarelui, soia, rapiţă): 100-200 ml/100 l apă. Se recomandă aplicarea începând cu stadiul de 4-6 frunze ale culturilor.
  • Seminţoase (măr, păr): 100-200 ml/100 l apă, prima aplicare după formarea fructelor. Se repetă de 2/3 ori pe tot parcursul creșterii și dezvoltării fructelor.
  • Sâmburoase (piersic, cireș, nectarin, cais): 100-200 ml/100 l apă, prima aplicare după formarea fructelor. Se repetă de 2/3 ori pe tot parcursul dezvoltării fructelor. 
  • Nuci: 100-150 ml/100 l apă. Se recomandă 2/3 aplicări la intervale de 15 zile.
  • Căpșun: 100-150 ml/100 l apă, aplicat înainte de înflorire. Se repetă de 2/3 ori la intervale de 15-20 zile.

Volumul soluţiei de lucru: 200-1500 l/ha în funcție de cultură.

Recomandat în culturi de:


Citiţi OBLIGATORIU eticheta produsului înainte de utilizare.
Folosirea neconformă absolvă producătorul de orice responsabilitate.
Pentru orice nelămuriri folosiţi datele de contact ale acestuia.

Pe acest site se plantează cookies. Sperăm că ești de acord. Află mai multe despre politica cookies aici.

Închide Accept