FMC Agro
orar
Program L-V:

9:00 - 18:00

telefon
Sună-ne:

+4031 630 61 34

Proiectul SCAPA

SCAPA - Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM este un mecanism de colectare, transport şi valorificare a deşeurilor de ambalaje din plastic, metal şi hârtie provenite de la produsele de protecţia plantelor (PPP) importate sau produse în România de către companiile care susţin sistemul. Începând cu anul 2008, campania de colectare a ambalajelor din Plastic / Metal / Hârtie provenite de la PPP se desfăşoară la nivel naţional sub sloganul "SCAPA de ambalaje!".


Descoperă programul de colectare SCAPA 2024 aici


Proiectul TOPPS 

Asociaţia Europeană a Industriei de Protecţia Plantelor (ECPA) are în vedere protejarea apelor de contaminarea cu produse de protecția plantelor (PPP) atât din surse punctuale, cât și difuze. În acest sens a fost creat și implementat proiectul TOPPS (Pregătirea Operatorilor pentru prevenirea Poluării de la Sursele Punctuale). Acesta a fost demarat în anul 2005 și funcționează deja în 15 țări europene. În România, TOPPS este implementat de USAMV Cluj – Napoca și monitorizat de AIPROM. Acest proiect are ca scop reducerea poluării apei cu produse de protecție a plantelor din sursele punctuale, din surse difuze și stoparea driftului, scurgerii, drenajului. TOPPS identifică și definește cele mai bune practici și le promovează prin recomandări, instruire și demonstrații în toată Europa, iar Asociația Europeană de Protecție a Culturilor sprijină diseminarea informațiilor privind acest proiect.



Proiectul SCUT

AIPROM a luat iniţiativa combaterii utilizării de produse contrafăcute de protecţia plantelor printr-un proiect cu durata de 3 ani, susţinut la nivel european de Asociaţia Europeană pentru Protecţia Plantelor (ECPA). Proiectul se adresează distribuitorilor şi utilizatorilor de produse de protecţia plantelor în special, dar şi autorităţilor şi publicului larg. Proiectul a fost intitulat SCUT semnificând efectul sperat împotriva extinderii contrafacerii produselor de protecţia plantelor, comerţului şi utilizării de produse contrafăcute.



Proiectul SUI

Asociaţia Europeană a Industriei de Protecţia Plantelor (ECPA) a început implementarea Iniţiativei de Utilizare în Siguranţă a Produselor de Protecţia Plantelor încă din anul 2002. În România, proiectul a fost demarat în septembrie 2010, la iniţiativa Asociaţiei Industriei de Protecţia Plantelor din România (AIPROM), cu sprijinul ECPA, al autorităţilor şi cu consultarea altor parteneri cheie din cadrul industriei.

Scopul proiectului este protejarea sănătăţii producătorilor agricoli şi a mediului înconjurător prin îmbunătăţirea cunoaşterii principiilor corecte de folosire a produselor de protecţie a plantelor, a utilizării echipamentelor de protecţie certificate, a respectării regulilor de transport, depozitare şi aplicare.



BUNE PRACTICI AGRICOLE: pregatirea operatorului, calibrarea echipamentului



BUNE PRACTICI AGRICOLE: depozitarea si transportul responsabuil al produselor de protecția plantelor



SFATUL AIPROM: decontaminați ambalajele produselor de protecție a plantelor după utilizare



SFATUL AIPROM: Utilizează mereu echipament individual de protecție!




SFATUL AIPROM: Realizați periodic inspecția tehnică a pulverizatorului folosit pentru PPP!



SFATUL AIPROM: Nu fumați, nu mâncați sau consumați băuturi în timpul utilizării PPP!



SFATUL AIPROM: Citește mereu eticheta produselor de protecție a plantelor înainte de a le folosi!



Procedura corectă de curățare a rezervorului mașinii de stropit



Modalitatea corectă de a curăța exteriorul mașinii de stropit pe câmp



Pe acest site se plantează cookies. Sperăm că ești de acord. Află mai multe despre politica cookies aici.

Închide Accept