FMC Agro
orar
Program L-V:

9:00 - 18:00

telefon
Sună-ne:

+4031 630 61 34

Valorile noastre

Modul nostru de conduită în afaceri este definit de 6 valori. Toate aceste valori ne ghidează activitatea în cadrul companiei, ne definesc pe noi ca și companie și reprezintă cheia dezvoltării companiei FMC pe termen lung și sustenabil.

Integritate
Siguranță
Respect
Sustenabilitate
Agilitate
Orientare spre clienți

Raportul nostru de sustenabilitate

Vă invităm să descoperiți raportul FMC de sustenabilitate pentru anul 2022. Practicăm deja doar agricultură sustenabilă și avem un rol activ în soluționarea provocărilor globale precum încălzirea globală, criza alimentară sau nedreptatea socială. Echipele FMC, din toată lumea, susțin fermierii locali să păstreze un sol sănatos, să gestioneze eficient consumul de apă și să utilizeze responsabil soluțiile de protecție a culturilor.  

Oamenii au reprezentat întotdeauna cel mai de preț bun al nostru. Ne-am luat angajamentul de a crea un mediu în care oamenii să se simtă în siguranță, să se dezvolte și să-și atingă adevăratul potențial.

În 2022:
 • Am obținut o rată de incidente de <0.08 și am înregistrat doar 7 incidente.
 • Reprezentarea feminină în forța de muncă globală a fost de 32%.
 • A fost înființat Biroul de reținere și apartenență (RBO) pentru a sprijini angajații în provocările legate de locul de muncă și pentru a-i ajuta să își atingă potențialul maxim la FMC.
 • FMC a organizat prima zi a carierei în 2022. Evenimentul global, de 24 de ore, a constat in sesiuni virtuale și în persoană cu lideri si vorbitori externi.

Cererea de hrană crește considerabil din cauza populației în continuă creștere. Este esențial să continuăm să îmbunătățim randamentul culturilor, având o amprentă stabilă asupra mediului înconjurător.

În 2022:

 • FMC a continuat investitiile în noi tehnologii sintetice, precum și soluții biologice inovatoare, cum ar fi feromonii și peptidele, pentru a aduce fermierilor din întreaga lume soluții unice de protecție a culturilor ecologice. Ca parte a portofoliului de produse din ce în ce mai sustenabil, 100% din noile produse sintetice aflate în curs de dezvoltare îndeplinesc criteriile de inovare durabilă ale companiei. În plus, compania are una dintre platformele de sănătate a plantelor cu cea mai rapidă creștere din industrie.
 • FMC a achiziționat compania de biotehnologie BioPhero și, odată cu aceasta, cheia tehnologică pentru extinderea utilizării feromonilor de la culturile speciale la culturile mari în rânduri.
 • FMC și Micropep Technologies (Micropep), un lider global în tehnologia micropeptidelor, colaborează pentru a dezvolta soluții biologice care controlează buruienile rezistente la erbicide.
 • FMC a primit premiul „Cel mai bun produs biostimulant” pentru biostimulantul AccudoTM la Summit-ul și premiile anuale World BioProtection Awards 2022 din Birmingham, Marea Britanie.

Ne dedicăm reducerii impactului negativ asupra mediului și a consolidării relațiilor noastre cu comunitățile.

În 2022:
 • Am obținut scorul 90 în indexul de implicare în comunitate.
 • 98% din investițiile în Cercetare și Dezvoltare au mers către produse sustenabile și durabile
 • Continuăm să promovăm circularitatea deșeurilor în operațiunile noastre și facem progrese puternice față de obiectivul nostru de 100% deșeuri la reutilizare benefică. Am atins 58% la sfârșitul anului 2022.
 • Am progresat vizibil către obiectivele noastre de mediu pentru 2030 de a reduce uzul de energie, emisiile de gaze cu efect de seră, deșeurile și consumul de apă.

Mică incursiune în obiectivele de sustenabilitate ale FMC pentru 2025/2030

INOVARE

Inovarea este în ADN-ul nostru. Cu ajutorul specialiștilor din departamentele de cercetare și dezvoltare, venim cu soluții inovatoare ca răspuns la una dintre cele mai mari provocări globale – securitatea hranei, fără a pune în pericol mediul înconjurător. Ne dedicăm creării de produse semnificativ mai benefice planetei decât tot ce există în prezent pe piață. FMC utilizează un instrument de analiză a sustenabilității pentru a determina dacă noi substanțe active sau produse formulate aflate în curs de dezvoltare și cercetare sunt avantajoase din punct de vedere sustenabil.

Această analiză, alături de alte procese și instrumente de utilizare a produselor, asigură introducerea și utilizarea în continuare a unor soluții agricole sustenabile. Costul cercetării și dezvoltării include tot ce înseamnă costuri variabile și fixe legate de descoperirea și elaborarea unui proces în toate regiunile. Nu include, în schimb, cheltuielile asociate cu protecția produselor existente.

SIGURANȚĂ

La FMC, oamenii sunt pe primul loc. Ne dorim să avem un spațiu de lucru lipsit de pericole și posibilități de accidentare, de unde fiecare angajat pornește către casă exact așa cum a și venit. Încurajăm o cultură de raportări deschise, din care să putem învăța din greșeli și care să ne permită să ne îmbunătățim procesele și comportamentele în mod constant. O astfel de rată de incidente reprezintă performanță în orice industrie.

IMPLICAREA COMUNITĂȚII

Dorim prosperitatea comunităților unde trăim și muncim. Dacă toate comunitățile din jurul nostru prosperă, atunci și noi ne dezvoltăm la rândul nostru. Pentru a monitoriza acest aspect, fiecare loc de producție deținut de FMC și fiecare loc de cercetare și dezvoltare întocmesc o raportare trimestrială privind activitatea comunității. Dacă fiecare locație completează câte o activitate în fiecare categorie de implicare oferită de FMC (Siguranță, Transparență operațională, Parteneriat comunitar, Conducere), această câștigă un punctaj de 100 în indexul de implicare comunitară.

AMPRENTA ASUPRA MEDIULUI
                                                                             


 • Intensitatea energiei este calculată drept cantitatea totală de energie utilizată pe tona de produs obținut.
 • Intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră este calculată drept cantitatea totală de gaze cu efect de seră (echivalentul în tone de CO2) pe tona de produs obținut.
 • Intensitatea de utilizare a apei este calculată drept totalul de apă utilizată (în metri cubi) în locații cu risc ridicat pe tona de produs obținut.
 • Intensitatea apei eliminate este calculată drept cantitatea totală de apă irosită ( în metri cubi) pe tona de produs. Din cauza unor schimbări anticipate în mixul de produse al FMC și al creșterii prevăzute până în 2030, intensitatea apei eliminate este de așteptat să crească cu 55%. Așadar, suntem nevoiți să reducem acest indice cu 55% pentru a menține intensitatea de bază a anului 2018.

Raportul de sustenabilitate 2022 FMC poate fi descărcat de aici

Pe acest site se plantează cookies. Sperăm că ești de acord. Află mai multe despre politica cookies aici.

Închide Accept