FMC Agro
orar
Program L-V:

9:00 - 18:00

telefon
Sună-ne:

+4031 630 61 34

Valorile noastre

Modul nostru de conduită în afaceri este definit de 6 valori. Toate aceste valori ne ghidează activitatea în cadrul companiei, ne definesc pe noi ca și companie și reprezintă cheia dezvoltării companiei FMC pe termen lung și sustenabil.

Integritate
Siguranță
Respect
Sustenabilitate
Agilitate
Orientare spre clienți

Raportul nostru de sustenabilitate

Vă invităm să descoperiți raportul FMC de sustenabilitate pentru anul 2019. Tematica raportului FMC pe anul 2019, „Recolta zilei de mâine”, subliniază angajamentul nostru în ceea ce privește producția de alimente, hrană, fibre și combustibil pentru o populație în continuă creștere, în contextul oricărei provocări cu care ne-am putea confrunta. COVID-19 a influențat considerabil maniera în care ne desfășurăm activitatea, fie că vorbim despre locul de muncă sau despre biroul de acasă. Ultimele luni reprezintă, astfel, o reamintire a faptului că atunci când abordăm provocările zilei de mâine, situația actuală nu este o opțiune.

Oamenii au reprezentat întotdeauna cel mai de preț bun al nostru. Ne-am luat angajamentul de a crea un mediu în care oamenii să se simtă în siguranță, să se dezvolte și să-și atingă adevăratul potențial.

În 2019:
 • Am obținut o rată de incidente de 0.13 și am înregistrat 0 accidentări în perioada iunie-octombrie, cea mai îndelungată perioadă de acest gen din istoria FMC.
 • Am primit Premiul „American Chemistry Council’s Responsible Care Company of the Year”. Suntem mândri că am obținut acest premiu în ultimii trei ani.
 • Am atins 100 în Indexul de egalitate legat de egalitatea LGBTQ+ la locul de muncă.
 • Am lansat trei noi grupuri-sursă de angajați: i-Gen (angajații intergeneraționali), VIVID (prețuirea angajaților cu dizabilități vizibile sau invizibile) și HONOR (veterani, familie sau prieteni ai cadrelor militare).

Cererea de hrană crește considerabil din cauza populației în continuă creștere. Este esențial să continuăm să îmbunătățim randamentul culturilor, având o amprentă stabilă asupra mediului înconjurător.

În 2019:

 • Am utilizat 93% din bugetul de cercetare și dezvoltare pentru a dezvolta produse noi, sustenabile și avantajoase.
 • Am anunțat lansarea programului Arc, o aplicatie digitala mobila destinată fermierilor, o platformă care anticipeaza presiunea dăunătorilor cu o săptămână înainte ca acest lucru să se întâmple, ajutându-i astfel pe fermieri să-și protejeze culturile.
 • Am obținut aprobarea U.S. EPA pentru fungicidul Xyway3D, formulat pentru a fi utilizat împreună cu sistemul nostru de aplicare 3RIVE 3D, care contribuie la reducerea amprentei negative asupra mediului înconjurător.

Ne dedicăm reducerii impactului negativ asupra mediului și a consolidării relațiilor noastre cu comunitățile.

În 2019:
 • Am obținut scorul 81 în indexul de implicare în comunitate.
 • Am obținut un progres semnificativ în remedierea și reutilizarea benefică a site-urilor obținute prin fuziune.
 • Am progresat vizibil către obiectivele noastre de mediu pentru 2030 de a reduce uzul de energie, emisiile de gaze cu efect de seră, deșeurile și consumul de apă.

Mică incursiune în obiectivele de sustenabilitate ale FMC pentru 2025/2030

INOVARE

Inovarea este în ADN-ul nostru. Cu ajutorul specialiștilor din departamentele de cercetare și dezvoltare, venim cu soluții inovatoare ca răspuns la una dintre cele mai mari provocări globale – securitatea hranei, fără a pune în pericol mediul înconjurător. Ne dedicăm creării de produse semnificativ mai benefice planetei decât tot ce există în prezent pe piață. FMC utilizează un instrument de analiză a sustenabilității pentru a determina dacă noi substanțe active sau produse formulate aflate în curs de dezvoltare și cercetare sunt avantajoase din punct de vedere sustenabil.

Această analiză, alături de alte procese și instrumente de utilizare a produselor, asigură introducerea și utilizarea în continuare a unor soluții agricole sustenabile. Costul cercetării și dezvoltării include tot ce înseamnă costuri variabile și fixe legate de descoperirea și elaborarea unui proces în toate regiunile. Nu include, în schimb, cheltuielile asociate cu protecția produselor existente.

SIGURANȚĂ

La FMC, oamenii sunt pe primul loc. Ne dorim să avem un spațiu de lucru lipsit de pericole și posibilități de accidentare, de unde fiecare angajat pornește către casă exact așa cum a și venit. Încurajăm o cultură de raportări deschise, din care să putem învăța din greșeli și care să ne permită să ne îmbunătățim procesele și comportamentele în mod constant. O astfel de rată de incidente reprezintă performanță în orice industrie.

IMPLICAREA COMUNITĂȚII

Dorim prosperitatea comunităților unde trăim și muncim. Dacă toate comunitățile din jurul nostru prosperă, atunci și noi ne dezvoltăm la rândul nostru. Pentru a monitoriza acest aspect, fiecare loc de producție deținut de FMC și fiecare loc de cercetare și dezvoltare întocmesc o raportare trimestrială privind activitatea comunității. Dacă fiecare locație completează câte o activitate în fiecare categorie de implicare oferită de FMC (Siguranță, Transparență operațională, Parteneriat comunitar, Conducere), această câștigă un punctaj de 100 în indexul de implicare comunitară.

AMPRENTA ASUPRA MEDIULUI


 • Intensitatea energiei este calculată drept cantitatea totală de energie utilizată pe tona de produs obținut.
 • Intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră este calculată drept cantitatea totală de gaze cu efect de seră (echivalentul în tone de CO2) pe tona de produs obținut.
 • Intensitatea de utilizare a apei este calculată drept totalul de apă utilizată (în metri cubi) în locații cu risc ridicat pe tona de produs obținut.
 • Intensitatea apei eliminate este calculată drept cantitatea totală de apă irosită ( în metri cubi) pe tona de produs. Din cauza unor schimbări anticipate în mixul de produse al FMC și al creșterii prevăzute până în 2030, intensitatea apei eliminate este de așteptat să crească cu 55%. Așadar, suntem nevoiți să reducem acest indice cu 55% pentru a menține intensitatea de bază a anului 2018.

Raportul de sustenabilitate FMC poate fi descărcat de aici.

Pe acest site se plantează cookies. Sperăm că ești de acord. Află mai multe despre politica cookies aici.

Închide Accept