theme_products.png
1 aprilie 2020

La FMC, ne ghidăm acțiunile după un set de valori fundamentale. Una dintre aceste valori, extrem de importantă pentru noi, este ca întreaga noastră activitate să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător. În acest sens, începând cu anul 2020, printr-o hotărâre luată la nivel de grup și menită să vină în ajutorul tuturor fermierilor, am renunțat la cilindrii (paharele) de dozare pentru erbicidele granulate.

Această schimbare vine la pachet cu numeroase beneficii, vizibile încă din stadiul de producție și până la consumatorul final. În primul rând, un bine major pe care îl aducem mediului înconjurător este reducerea cantității de plastic și de carton utilizate pentru depozitarea și transportul produselor de protecția plantelor. An de an, aproximativ 23 de tone de plastic sunt utilizate pentru a produce peste 2 milioane de cilindri de dozare. În plus, dotarea recipientelor cu cilindri de dozare contribuie la creșterea semnificativă a numărului de cutii de carton necesare transportului acestor produse. Tot acest plastic consumat riscă apoi să devină în scurt timp deșeu și, implicit, un principal poluator al mediului, provocând daune pe termen lung, foarte dificil de îndreptat. Renunțând la cilindrii de dozare, protejăm mediul de o cantitate impresionantă de deșeuri produsă anual.



În al doilea rând, această schimbare implică reducerea cantității de combustibil utilizat pentru transportul produselor cu până la 50% și implicit reducerea emisiilor de CO2. Mai puține cutii de transportat înseamnă automat mai puține mașini care distribuie marfă, mai puține gaze de eșapament eliberate în atmosferă și un aer mult mai curat.



Și nu în ultimul rând, adoptând această schimbare, ne vom bucura ÎMPREUNĂ de in mediu curat, îngrijit și mai puțin poluat.