20_09_17_825x618px.jpg
16 septembrie 2020

Precipitațiile căzute în ultima perioadă au încurajat fermierii din majoritatea zonelor țării să înceapă lucrările pentru semănatul rapiței. Și in ferma Bangkok 84 Impex din județul Ilfov, administrată de domnul Țone Adrian, campania de semănat este în plin proces, anul acesta programând să semene aproximativ 1200-1300 de ha cu rapiță, din cele peste 3000 de ha pe care le administrează.


Fiind cultura principală din fermă, domnul Țone acordă o atenție specială tehnologiilor și produselor de protecția plantelor pe care le aplică. Fiind convins de calitatea și eficiența produselor FMC, datorită experiențelor cu Salsa® - erbicid pentru combaterea în post-emergență a buruienilor cu frunză lată din culturile de rapiță și Foxtrot® - erbicid pentru combaterea în post-emergență a buruienilor graminee din culturile de grâu, anul acesta a decis să testeze un alt produs din portofoliul companiei FMC omologat pentru cultura de rapiță – erbicidul Nero®.

“Am ales să folosesc, să testez un produs nou, cu aplicare preemergentă, deoarece este foarte important să nu fim deranjați de faptul că trebuie să erbicidăm după răsărire, mai ales că, după câte am înțeles, erbicidul Nero® combate un spectru larg de buruieni cu frunză lată și de buruieni cu frunză îngustă și atunci ne va fi mult mai ușor după ce răsare cultura de rapită”, a declarat domnul Adrian Țone.

Picture 1
Picture 2

Erbicidul Nero® se aplică pre-emergent pe un sol bine lucrat, mărunțit și nivelat, pentru a permite realizarea unei pelicule compacte și omogene pe suprafața acestuia. NERO® are un efect rapid datorită sinergiei celor două substanțe active – petoxamid 400 g/L + clomazonă 24 g/L. Perioada de acțiune este lungă, iar spectrul de combatere este complex, controlând peste 60 de buruieni.

Erbicidul Nero® combate buruieni dificil de combătut, precum Cirsium arvense, Chenopodium, Capsella bursa-pastoris, Galium și Galeopsis, Polygonum spp, Senecio vulgaris, Sinapis arvensis, dar și Veronica. Erbicidul Nero® combate și o serie de buruieni graminee anuale, cum ar fi Apera spica-venti, Festuca, Lolium, Poa și samulastra de cereale păioase”, a explicat Cătălin Viziru, Director de marketing FMC România și Republica Moldova.

Picture 1
Picture 2

Nero® controlează buruienile ce pot apărea în primele stadii de vegetație și oferă condițiile unui start reușit al culturii de rapită, asigurând fermierilor o cultură fără buruieni, care se poate dezvolta în mod corespunzător de la semănat până la intrarea în iarnă.