homepage_timpul_progresului_refacut.jpg
9 februarie 2018

În data de 8 Februarie, 2018, orele 15.00 în incinta JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND, sala Grand Ballroom, a avut loc evenimentul de lansare a FMC AGRO OPERATIONAL ROMANIA SRL, subsidiara FMC Corporation USA în Romania.

FMC Corporation este o companie americană fondată în 1883, având o poziție de lider la nivel mondial în dezvoltarea și furnizarea de tehnologii eficiente care înglobează produse pentru protecția și nutriția plantelor.

La eveniment au participat circa 250 participanți, distribuitori naţionali şi regionali de inputuri pentru agricultură, fermieri reprezentativi, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, reprezentanți ai autorităților și mass-media alături de reprezentanții locali și internaționali ai companiei.

Având o dinamică de creștere fulminantă, în urma investițiilor și achizițiilor făcute în ultima perioadă, FMC Corporation ajunge să ocupe locul 5 mondial în cadrul companiilor în domeniul protecției și nutriției plantelor.

Ultimele date statistice consemnează în dreptul FMC Corporation

  • o cifră de afaceri de 3,8 miliarde USD listare pe bursă la o valoare de 13 miliarde USD
  • 5.400 de angajați
  • 23 locații R&D
  • 26 de facilități de producție, din care 6 plasate în interiorul UE.

În alocuțiune sa domnul SEBASTIA PONS, Portofolio Strategy Strategic Marketing Director EMEA a declarat : “FMC Agricultural Solution face parte din primul eșalon al furnizorilor de tehnologie agricolă, care în acest moment deține un portofoliu de produse extrem de larg și diversificat, o bună acoperire regională, un registru cuprinzător de noi proiecte precum și un departament de cercetare și dezvoltare de nivel mondial”. Domnul Piotr Gill, Business Director Central Europe, CIS & Balkans prezintă poziționarea companiei la nivel regional și angajamentul acesteia declarând: ”FMC își propune prezență puternică și echilibrată în teritoriu, apropierea mult mai mare față de clienții nostri prin capabiliăți R&D de clasă mondială, facilități de producție și formulare de ultimă tehnologie și servicii de vânzări și marketing specializate, adaptate cerințelor consumatorilor și legislației în vigoare”.

Din portofoliul FMC fac parte produse consacrate precum deja faimoasele erbicide Granstar® Super pentru cereale păioase, Express® pentru floarea soarelui precum și insecticide de ultimă generație cum ar fi Coragen® din gama Rynaxypyr®, produs extrem de agreat de către cultivatori datorită profilului ecotoxicologic de excepție.

Pentru a continua să răspundă cerințelor clienților noștri, FMC își propune să furnizeze mai multe opțiuni specializate, flexibile și sustenabile pentru producători în cautare de tehnologii inovatoare care să protejeze culturile și să sporească randamentele. FMC dezvoltă produse prietenoase cu mediul înconjurător - din ce in ce mai agresat în ultima perioadă - și livrează soluții de avangardă care permit clienților noștri să asigure prin produsele lor un nivel ridicat al calității vieții și sănătății populației.

Domnul Vasile Iosif- Directorul General FMC Agro Operational declară:” FMC România va fi în permanență aproape de clienții noștri, cu tehnologii și produse, cu asistență de specialitate și împreună vom participa la una dintre cele mai nobile misiuni și anume, aceea de a produce hrana necesară, atât pentru prezentul dar și pentru viitorul oricărei societăți ”.

FMC Corporation are în curs de dezvoltare 25 de substanțe active noi în domeniul produselor de protecția plantelor. Pentru a duce la bun sfârșit planurile și proiectele de cercetare-dezvoltare compania a decis să aloce anual 8% din cifra sa de afaceri.

S-au prezentat de asemenea, noile produse care vor fi introduse în piața românească și anume, erbicidele pentru cereale păioase OMNERA® si BATTLE DELTA®, erbicidul pentru porumb și floarea soarelui SUCCESSOR® Tx, erbicidul pentru rapiță NERO® și insecticidul de top VERIMARK®.