Homepage_FMC_banner_ARC 1273x510px.jpg
28 iulie 2021

În urma activității de monitorizare a dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb desfășurată în cadrul programului Arc™ farm intelligence, vă informăm că în ultimele 7-10 zile s-a înregistrat zbor intens al fluturilor de Helicoverpa armigera, generația a II-a în majoritatea zonelor de monitorizare, după cum urmează:

  • RISC RIDICAT DE ATAC în zonele: Moldova, Muntenia, Banat, Crișana, Dobrogea
  • RISC MEDIU în zona: Oltenia 

În aceste condiții, vă recomandăm aplicarea unui tratament cu insecticidele CORAGEN® sau AVAUNT® în următoarele 3-5 zile.

ÎNAINTE DE A APLICA TRATAMENTUL, VIZITAȚI FIECARE SOLĂ DE PORUMB ȘI IDENTIFICAȚI STADIUL DE DEZVOLTARE AL DĂUNĂTORULUI ȘI GRADUL DE ATAC!

Capturi medii zilnice Helicoverpa armigera în perioada 07.07 - 29.07.2021


  • La emiterea prezentei avertizări s-a ținut cont de cele trei criterii: biologic, fenologic și ecologic.
  • Numărul de capturi este în creștere în această perioadă, fiind atacați hibrizii cu perioadă lungă (semi-tardivi și tardivi), care sunt încă la mătăsit și/sau ale căror boabe sunt în faza de lapte-ceară.
  • Aplicați produse selective pentru entomofauna utilă și asigurați-vă că protejați prădătorii dăunătorilor culturilor agricole.


Găsiți mai multe informații despre presiunea de atac a dăunătorilor, inclusiv numărul de insecte capturate de către fiecare capcană din zona dumneavoastră, accesând aplicația:

  • eficiente și la temperaturile ridicate din timpul verii de până la 33-34°C;
  • protejează entomofauna utilă, refăcând echilibrul natural dintre prădători și paraziții dăunătorului.

Insecticidele Avaunt® și Coragen® pot fi achiziționate din rețeaua națională de distribuție autorizată. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați reprezentantul local al FMC România sau să accesați site-ul companiei: fmcagro.ro

Aceste informații sunt cu titlu informativ, iar pentru aplicarea corectă a tratamentelor vă rugăm să efectuați un control fitosanitar culturilor dumneavoastră, pentru a determina prezența adulților, a pontei depuse sau a larvelor eclozate și, ulterior, efectuați tratamentele necesare.

Utilizați produsele de protecția plantelor în siguranță și cu responsabilitate. Când aplicați produse pentru protecția plantelor, urmați întotdeauna instrucțiunile menționate pe etichetă.