Greater than Green.png
11 iulie 2022

În luna aprilie, FMC Corporation a anunțat apariția unei noi platforme globale destinate proiectului de sustenabilitate asumat de companie, prin care se stabilesc noi obiective și angajamente privind schimbările climatice, securitatea alimentară, conservarea mediului și echitatea socială. Conceptul se bazează pe cei 10 ani de progres înregistrat de compania FMC în acest domeniu și reprezintă următorul pas în proiectul de sustenabilitate globală asumat de compania FMC: „Noua noastră platformă Greater Than Green, duce angajamentul nostru față de fermieri, mediu și comunitate la un nou nivel, prin stabilirea unor obiective mai clare și agresive pentru a urmări progresul nostru. În ajunul Zilei Pământului 2022, suntem mândri să vă prezentăm mijloacele prin care FMC investește în planeta noastră”, a precizat Mark Douglas, președinte și CEO FMC Corporation.

Fiind armonizat cu obiectivele-cheie de dezvoltare sustenabilă ale ONU, conceptul Greater Than Green are scopul de a implementa acțiuni tangibile în trei domenii majore: PROTECȚIE, INOVAȚIE ȘI ANGAJAMENT. Acesta este compus din 11 imperative strategice asumate, pe care compania FMC le urmărește și măsoară în timp. Printre imperative, FMC s-a angajat:

- să atingă un nivel net al emisiilor cu efect de seră egal cu zero, până în 2035

- utilizarea energiei regenerabile în toate locațiile FMC

- extinderea portofoliului FMC cu noi soluții pentru a maximiza randamentul culturilor, pe terenurile agricole existente

- susținerea progreselor în agricultură, care reduc emisiile de carbon din ferme și utilizarea apei conform principiilor de stewardship

- îmbunătățirea calității vieții fermierilor minoritari și ale micilor fermieri

- cultivarea unui loc de muncă divers, echitabil și incluziv

Angajamentele extinse de sustenabilitate, includ un accent mai mare pe problemele de mediu. După cum a anunțat compania FMC încă din anul 2021, unul dintre imperativele strategice stabilite este să atingă un nivel net al emisiilor cu efect de seră egal cu zero, până în anul 2035. Compania a atins primul punct strategic în acest sens, prezentând strategia sa de reducere a emisiilor până în anul 2030 către Science Based Targets initiative (SBTi) - Business Ambition for 1.5°C. Acestea includ o reducere absolută de 42% pentru domeniile de aplicare 1 și 2, și respectiv o reducere de 25% pentru emisiile din domeniul de activitate 3.

Pe lângă angajamentele privind reducerea emisiile, FMC monitorizează cu atenție utilizarea și reducerea consumului de apă în fabricile sale de producție, iar recent a resetat obiectivele pe termen lung privind utilizarea eficientă a apei, reducerea risipei, refolosirea și recuperarea acesteia. Spre exemplu, FMC s-a angajat să implementeze în toate locațiile sale directivele de sustenabilitate în domeniul apei, precum au fost stabilite de Alliance for Water Stewardship (AWS) Standard, până în anul 2035. Compania se va concentra mai întâi pe zonele cu risc mai ridicat, obținând certificarea AWS pentru acestea, până în anul 2030.

Greater than Green reprezintă un salt semnificativ în angajamentul de sustenabilitate asumat de către compania FMC”, a declarat Karen Totland, vicepreședinte și director de sustenabilitate la FMC. „De la eforturile de a promova un sistem alimentar mai sustenabil, la obiectivele agresive precum reducerea emisiilor cu efect de seră, a energiei ori reducerea risipei apei și a deșeurilor, FMC stabilește un nou standard de sustenabilitate la nivelul industriei noastre.”

Mai multe informașii privind obiectivele stabilite si atinse de compania FMC, precum și raportul de sustenabilitate sunt disponibile pe siteul companiei FMC: fmc.com/sustainability.