2020_09_04-09.jpg
4 septembrie 2020

Ieri, 3 septembrie, FMC România a participat la Ziua sfeclei de zahăr, eveniment organizat de Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr alături de grupul de firme Almos, în localitatea Baratca, județul Neamț. În cadrul evenimentului au fost prezentate perspectivele în cultivarea sfeclei de zahăr, hibrizi și tehnologii de erbicidare.

Picture 1
Picture 2

Răzvan Cărbune, reprezentatul FMC în zona Moldovei, a prezentat participanților produsele FMC folosite în platforma din Baratca:

  • Erbicidele Safari® (triflusulfuron-metil) și Venzar® 500 SC (lenacil) utilizate pentru combaterea buruienilor cu frunză lată
  • Fungicidul Impact® 125 SC utilizat pentru controlul agenților patogeni



  • Safari® este un erbicid selectiv sistemic post-emergent pentru combaterea buruienilor cu frunză lată, precum mușețelul, hrișca urcătoare, muștarul sălbatic sau samulatra de floarea soarelui, din culturile de sfecla de zahăr şi furajeră
  • Combate buruienile în stadiu tânăr, dar acţionează şi asupra celor aflate în stadii mai avansate de creştere.
  • Perioada de vegetaţie la sfeclă este lungă şi riscul de îmburuienare în valuri este mare, motiv pentru care sunt necesare, și pot fi aplicate, până la 3 tratamente pe perioada de vegetaţie în funcţie de reinfestarea cu buruieni.
  • Pentru controlul buruienilor rezistente (lobodă, rocoină, troscot, urzică) se recomandă amestecul cu erbicidul VENZAR® în doză de 0,5 l/ha.


  • Venzar® este un erbicid selectiv post-emergent pentru combaterea buruienilor anuale cu frunză lată și unele graminee.
  • VENZAR® 500 SC se aplică postemergent când buruienile au maxim 2 frunze, în una, două, trei sau patru aplicări, în aşa fel încât, doza maximă cumulate folosită într-un an, să nu depăşească 1 l/ha.


  • Pentru controlul agenților patogeni (cercosporioza – Cercospora beticola și făinarea – Erysiphe betae), în programul de protecție al culturii de sfeclă de zahăr, a fost inclus fungicidul Impact® 125 SC, în doza de 0,5 l/ha.

 

Colegul nostru Răzvan a făcut și alte recomandări celor prezenți pentru obținerea de recolte bogate și sănătoase de sfeclă: pentru controlul buruienilor graminee, puteți aplica un tratament cu erbicidul Targa® Max, în doza de 0,6 lt/ha, iar pentru controlul dăunătorilor, insecticidul Vantex® 60 CS, în doza de 80 ml/ha

Întregul portofoliu de produse FMC recomandate pentru cultura de sfeclă de rapiță poate fi găsit aici iar colegii noștri din echipa de vânzări vă stau cu plăcere la dispoziție pentru informații suplimentare.