Cultivating-Freedom.jpg
27 martie 2023

FMC a lansat campania “Cultivating Freedom” pentru a susține companiile afectate din domeniul agricol din zonele părăsite din Ucraina.

În conformitate cu siguranța, una dintre valorile companiei, FMC are plăcerea de a anunța donația a 3% din veniturile obținute din vânzări în 2023 în Ucraina, pentru a ajuta la eforturile de deminare în regiunile afectate.

Achiziționând produse FMC, oricine poate sprijini direct fermierii ucraineni și reconstrucția Ucrainei, începând cu teritoriile eliberate.

„Angajamentul față de Ucraina și sprijinul FMC pentru fermierii locali are un istoric de câteva decenii. Astăzi, suntem mândri să construim în continuare aceste relații aducând cele mai noi tehnologii FMC în sectorul agricol și ajutând fermierii să-și acceseze câmpurile în siguranță, permițându-le astfel să lucreze din nou”, a declarat Sebastià Pons, vicepreședinte și președinte FMC, FMC Europe. Orientul Mijlociu, Africa.

FMC și-a întrerupt operațiunile și afacerile în Rusia chiar la începutul invaziei pe scară largă.


În contextul actual de instabilitate globală și preocupări crescânde pentru securitatea alimentară, FMC este mai mult ca niciodată angajat să sprijine agricultura și fermierii ucraineni prin investiții în tehnologii noi și strânsă colaborare.

Cu toate acestea, agricultura ucraineană suferă pierderi grele din cauza războiului, instalațiile de producție sunt distruse și devastate, iar câmpurile sunt minate și acoperite cu cratere de bombe. Potrivit Ministerului Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, datorită invaziei ruse, Ucraina a devenit unul dintre liderii în contaminarea cu explozibili a teritoriilor sale, cu 25% până la 30% din suprafața țării afectată.

Sectorul agricol are nevoie de ajutor pentru un prezent stabil și un viitor sigur.

„Industria agricolă este ramura principală a economiei ucrainiene. Multă vreme, Ucraina a contribuit la hrănirea lumii – dar acum pământul nostru este minat, iar libertatea noastră este în pericol. Astfel, asumându-ne rolul de lider de piață globale, trebuie să ajutăm fermierii. Cultivarea libertății este contribuția noastră la o Ucraina prosperă și la securitatea alimentară globală", a declarat Nataliia Savchenko, FMC country leader, Ucraina.