126181072_213191446985648_7562695748667692395_o.jpg
24 noiembrie 2020

RALF, evenimentul dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură, a avut loc pe data de 20 noiembrie și a prezentat bune practici, modele de business, exemple de succes și studii de caz din agricultura românească și internațională.

Tema celei de-a 5-a ediții RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum a fost “Fermieri în Linia Întâi” și a evidențiat rolul major pe care fermierii îl joacă în timpurile pe care le trăim, fiind responsabili de furnizarea de hrană suficientă, sănătoasă și accesibilă pentru întreaga populație a planetei.

Compania FMC Agro România a participat în cadrul evenimentului RALF, fiind reprezentată de Vasile Iosif, Director General FMC Agro România și Republica Moldova și de Cătălin Viziru, Marketing Manager, FMC Agro Operațional România și Republica Moldova.

Domnul Vasile Iosif, în calitate de președinte AIPROM, a susținut o prezentare despre importanța reală, măsurată a protecției plantelor și ne-a prezentat o serie de date statistice de mare impact în domeniu agriculturii:

„Conform statisticilor FAO, în fiecare an, la nivel global, cca. 40% din producția agricolă este pierdută datorită agenților de dăunare iar pierderile economice înregistrate depășesc 220 miliarde de dolari. În paralel, pentru prima dată în acest secol, omenirea trece prin una dintre cele mai grave pandemii virale, cu oameni bolnavi și speriați și cu economia puternic afectată. Suntem nepregătiți din punct de vedere al unor soluții medicale eficiente imediate, și acest lucru ne afectează direct pe fiecare dintre noi și nu permite economiei să genereze prosperitate și stabilitate.

Dacă înțelegem cât de grave sunt problemele medicale datorate pandemiei de COVID 19 pentru viața noastră și cât de puternic este afectată economia, vom putea să înțelegem mult mai bine cât de important este să avem soluții eficiente de Protecția Plantelor, produse și tehnologii care să ne permită obținerea de producții mari și de calitate protejând în același timp, mediul și biodiversitatea. ”

Cătălin Viziru continuă accentuarea necesității de protecție și prevenire printr-o prezentare a sistemului de prognoză și avertizare dezvoltat de FMC, Evalio® AgroSystems, ce avertizează fermierii în timp real când se înregistrează zbor intens al dăunătorilor în cultura de porumb:

„Evalio® AgroSystems este un serviciu digital gratuit oferit tuturor cultivatorilor de porumb de către FMC, sistem care monitorizează dezvoltarea dăunătorilor Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) și Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor) la culturile de porumb în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor. Aplicația se bazează pe o rețea de capcane amplasate în locații cheie de monitorizare, pe tot teritoriul țării.”


Evenimentul complet poate fi vizualizat pe pagina de Facebook RALF.