2303 Banner Video Feier.jpg
8 martie 2023

Primăvara vine cu provocări pentru fermierii care cultivă cereale păioase, deoarece buruienile care apar în câmp și nu sunt combătute la momentul optim pot reduce drastic recolta și implicit, profitul la final de an agricol. FMC propune fermierilor români cea mai eficientă soluție în acest sens și anume: erbicidul Omnera®, cu o formulare modernă OD – LQM®, care conține 3 substanțe active sinergice și care se compensează reciproc.

Erbicidul Omnera® de la FMC este un erbicid selectiv, conceput pentru combaterea în postemergență a buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase de toamnă și primăvară, în special pe cele mai dificil de combătut, cum ar fi turița, volbura, veronica ori samulastra de rapiță și floarea-soarelui, rezistente la anumite erbicide.

Omnera® este un erbicid complex, bazat pe tehnologia LQM®, care crește suprafața și gradul de acoperire a frunzelor, lucru care ajută în mod deosebit la combaterea speciilor de buruieni cu frunze cerate sau acoperite cu perișori absorbanți. Tehnologia LQM® crește de asemenea și capacitatea de reținere, absorbție și translocare a produsului în plantă, iar dispersia uniformă a picăturilor este îmbunătățită și driftul este redus.

De calitățile erbicidului Omnera® s-a convins repede și Patriciu Feier, inginer agronom la ferma SC Pietro Prodcom din Sânnicolau Român, județul Bihor. Acesta a aplicat erbicidul Omnera® în primăvară, pe o parcelă de 116 hectare de grâu, unde cultura a răsărit abia la final de noiembrie si buruienile odată cu ea. “Am făcut o erbicidare cu Omnera® în doză de 0.8 l / ha, datorită formulei sale de dispersie în ulei; acesta conține 3 substanțe active. Aceste 3 substanțe active ne ajută să controlăm foarte bine buruienile dicotiledonate anuale și dicotiledonate perene, inclusiv pe cele mai greu de combătut, cum ar fi veronica, cum ar fi gallium (turița), cum ar fi volbura”, a explicat Patriciu Feier.

Erbicidul a fost absorbit prin frunze și rădăcini și a fost repede translocat în plantă. Omnera® a inhibat diviziunea celulară în vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor la plantele sensibile.

Erbicidul Omnera® are în compoziție 3 substanțe active: fluroxipir 135 g/l, tifensulfuron metil 30 g/l și metsulfuron metil 5 g/l, sinergice între ele și care se compensează reciproc, rezultând astfel un control usor al buruienilor cu frunză lată anuale și perene. Printre aceste buruieni le amintim pe cele care le dau cele mai mari bătăi de cap fermierilor români, cum ar fi mușețelul sălbatic, macul, pălămida, fumarița, Veronica, turița, volbura, samulastra de rapiță și de floarea-soarelui.

Erbicidul Omnera® are o fereastră largă de aplicare, care începe din stadiul de 2 frunze ale culturii și până la apariția frunzei standard, iar doza de aplicare este foarte flexibilă, putând fi aplicat în doze de la 0,5 L/ha, până la 1 L/ha. Efectul optim se realizează atunci când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă, iar doza recomandată în această situație este de 0,75 L/ha. La doar câteva ore de la aplicare, creșterea buruienilor este stopată și în 7-10 zile de la aplicare, fermierii pot observa efectele de combatere a buruienilor, care sunt foarte vizibile și convingătoare.

Caracteristicile erbicidului Omnera®

  • conține 3 substanțe active (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l)
  • formularea modernă – LQM® 
  • fereastră foarte largă de aplicare, putând fi aplicat atât în toamnă, cât și în primăvară, până la apariția frunzei-stindard
  • poate fi aplicat începând de la temperaturi de peste 5°C
  • doza flexibilă: 0,5 – 1 L / HA

Toate detaliile despre erbicidul OMNERA® precum și alte informații despre produsele de protecția și nutriția plantelor dezvoltate de către FMC pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC România și Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.