2304_1200x628 copy 10.jpg
18 aprilie 2023

FMC Agro Operațional România angajează:


Director pentru Autorizarea Produselor de Protecția Plantelor, FMC România şi suport pentru FMC Polonia


FMC caută o persoană motivată, cu experienţă în procesul de autorizare al produselor pentru protecția plantelor, care să-și dorească o nouă etapă de dezvoltare profesională.

Specialistul va fi un membru important al echipei FMC de autorizare a produselor de protecția plantelor în UE și va colabora cu echipa FMC la nivel local, cu manageri regionali / globali de autorizare, manageri de proiect, oameni de știință regionali, ceea ce înseamnă că Specialistul în autorizare va fi implicat în toate procesele de autorizare.

Poziția necesită inițiativă în proiectele de omologare și autorizare, pentru extinderea și dezvoltarea gamei de produse, suport pentru stabilirea strategiei comerciale a companiei. Raportează managerului local din punct de vedere administrativ și managerului regional din punct de vedere funcțional.

Principalele sarcini sunt:

  • Pregătirea, depunerea și coordonarea proceselor legate de autorizarea PPP, substanțelor active, biopesticide, biostimulatori şi fertilizanți foliari în România şi Moldova;
  • Sprijinul colegilor din Polonia în pregătirea cererilor de autorizare zonală, recunoașteri reciproce, extinderi de utilizare;
  • Pregătirea, revizuirea şi actualizarea etichetelor pentru produsele FMC România;
  • Pregătirea și actualizarea fișelor cu date de securitate (MSDS) pentru produsele din portofoliul FMC România.
  • Întocmirea şi depunerea documentaţiei la autoritățile locale din România şi Moldova pentru autorizare de produse noi, reînnoirea autorizării produselor, extinderi de utilizare, derogare, menţinerea produselor în piaţă, etc.
  • Pregătirea şi revizuirea materialelor legate de procedurile de stewardship;
  • Suport tehnic pentru echipa locală din România şi Moldova;
  • Participarea activă la stabilirea deciziilor strategice pentru proiectele de autorizare națională și zonală;
  • Colaborarea cu autoritățile naționale, institute naționale, contractori, clienți specifici activităţii de autorizare;
  • Comunicarea şi coordonarea dintre autoritățile locale și echipa regională de autorizare;
  • Planificarea și actualizarea informaţiilor despre produsele din portofoliul FMC România şi suport pentru Polonia;
  • Actualizarea informaţiilor privind situaţia la nivelul UE a substanţelor active de interes național;
  • Consilierea şi suportul tehnic pentru asociațiille profesionale pentru autorizarea produselor pentru utilizări minore sau situații de urgență;
  • Participarea activă /reprezentarea în WG1 al AIPROM.

Calificare/Competențe:

Studii superioare într-o disciplină conexă: agricultură, chimie, toxicologie, ecotoxicologie, biochimie sau știința mediului. De preferat specializări postuniversitare în domeniu sau sudii doctorale.

Comunicare:

  • Comunicarea în limba română şi engleză. Cunoașterea limbii poloneze reprezintă un avantaj (nu este obligatorie).

Limba engleză: Obligatoriu fluent scris și vorbit.

Localizare office: București – birourile FMC.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV-ul la adresa: raluca.trandafir@fmc.com


Despre compania FMC - o companie de cercetare în agricultură

FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor, pentru a-i ajuta să producă hrană pentru o populație în continuă creștere, adaptându-se totodată la un mediu în schimbare. Soluțiile inovatoare FMC pentru protecția culturilor – inclusiv cele biologice, produse pentru nutriția plantelor, soluții pentru agricultură digitală și de precizie – îi ajută pe fermieri, consultanți și profesioniști în protecția plantelor, să treacă cu brio peste cele mai grele provocări, protejând în același timp mediul înconjurător.

În România, compania FMC este prezentă din anul 2017, prin înființarea subsidiarei FMC Agro Operațional România, cu extinderea activității în Republica Moldova din anul 2018.


www.fmcagro.ro