2J_7kn5A.jpeg
26 noiembrie 2021

La premiile IHS Markit „Crop Science Forum and Awards” de anul acesta, FMC a obținut cu aplicatia Arc™ farm intelligence premiul pentru „cea mai bună inovație în tehnologia agriculturii digitale”.

Arc™ farm intelligence este o platformă digitală și o aplicație prin intermediul căreia FMC monitorizează o serie de dăunători foarte periculoși din mai multe culturi (legume, viță de vie, pomi fructiferi, porumb, rapiță, bumbac și altele). Aplicația Arc™ farm intelligence folosește inteligența artificială și algoritmi predictivi, pentru a ajuta fermierii să înțeleagă și să gestioneze mai bine presiunea dăunătorilor.

Mai mult decât atât, platforma inovativă oferă utilizatorilor mai multe funcții, cum ar fi:

• analize și grafice despre presiunea dăunătorilor

• alerte personalizate prin aplicația mobilă Arc™ farm intelligence pentru verificarea câmpurilor și efectuarea tratamentelor atunci când presiunea de atac este ridicată

• comunicare sporită între utilizatori și echipa FMC.

Aplicația Arc™ farm intelligence permite fermierilor să ia decizii informate în ceea ce privește managementul dăunătorilor și să aplice tratamentul la momentul potrivit pentru a controla cât mai eficient dăunătorii, înainte ca presiunea acestora să escaladeze, ajutând astfel la o abordare mai durabilă a managementului și problemelor de rezistență ale dăunătorilor.

Potrivit lui Brian Angelli, Vicepreședinte pentru Strategii Corporative și Agricultură de Precizie FMC: „acest premiu demonstrează cât este de apreciată de către industrie, tehnologia pe care FMC o oferă în mod gratuit fermierilor din întreaga lume. Arc™ farm intelligence este o unealtă puternică, ce vine în ajutorul profesioniștilor din domeniul agricol și le permite acestora să ia decizii cruciale, care să le protejeze culturile de insectele dăunătoare. Totodată, tehnologiile FMC vor continua să evolueze, urmând să fie introduse noi soluții de monitorizare în portofoliul companiei”.

În România, Arc™ farm intelligence - programul digital de prognoză și avertizare, a fost lansat în anul 2021. Acesta monitorizează dăunătorii Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) și Helicoverpa armigera (omida fructificatiilor) din cultura de porumb și este oferit gratuit tuturor utilizatorilor.

Programul se bazează pe o rețea de capcane clasice și automate, prin care se monitorizează zborul celor doi dăunători, datele fiind introduse apoi în aplicația Arc™ farm intelligence, aceasta transformându-le în grafice, respectiv curbe de zbor ale dăunătorilor. La atingerea curbei maxime de zbor, sunt emise buletine de avertizare și de informare, vizibile direct în aplicație toturor utilizatorilor activi, cu recomandarea de a verifica culturile de porumb și a aplica tratamentul cu insecticid.

În anii ce urmează, modelul predictiv va fi disponibil și în România (modelul predictiv este activ doar în anumite zone din lume, cu istoric mai mare de monitorizare) și se va baza atât pe date istorice despre dăunători și date meteorologice cât și pe datele colectate în timp real.

Pentru mai multe informații despre aplicația Arc™ farm intelligence accesați: ARC Farm Intelligence / FMC Romania