FMC Agro
orar
Program L-V:

9:00 - 18:00

telefon
Sună-ne:

+4031 630 61 34

Evalio® AgroSystems este un serviciu digital gratuit oferit tuturor cultivatorilor de porumb de către FMC, sistem care monitorizează dezvoltarea dăunătorilor printre care și Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) și Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor)  la culturile de porumb în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor. Aplicația se bazează pe o rețea de capcane amplasate în locații cheie de monitorizare. În primul an de funcționare, 2019, programul a cuprins doar jumătatea sudică a României și a monitorizat dăunătorul Ostrinia nubilalis. Programul este extins în acest an la nivel național și va monitoriza și dezvoltarea dăunătorului Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor).


Valorile capturilor zilnice ale numărului de fluturi identificați în capcanele feromonale și automate sunt introduse în aplicația Evalio® AgroSystems. Atunci când presiunea dăunătorilor este ridicată și dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems trimite mesaje de avertizare producătorilor pentru aplicarea tratamentelor în vederea reducerii pagubelor provocate de dăunători. Aplicarea tratamentelor fitosanitare ținând cont de dezvoltarea populației de dăunător și riscul de atac va duce la o combatere eficientă și la reducerea pagubelor economice în cultura de porumb.

Vă puteți înscrie online accesând acest link sau puteți descărca aplicația Evalio® AgroSystems pentru a primi mesaje de avertizare.

Evalio® AgroSystems: un serviciu digital FMC gratuit, pentru producții mai mari și de calitate!

Urmați pașii de mai jos pentru înregistrarea și accesul în program:

1. Accesați pagina aici;

2. Înregistrați-vă:


3. Completați utilizator și introduceți parola, daca sunteți înregistrat deja. Dacă nu sunteți înregistrat, vă rugăm urmați pasul 3.1

3.1 Dacă nu sunteți utilizator înregistrat, apăsați butonul REGISTER și completați câmpurile:


Pentru a primi avertizări, vă rugăm completați câmpurile solicitate apoi:


4. Alegeți cultura PORUMB și dăunătorul care vă interesează (Ostrinia nubilalis sau Helicoverpa armigera).


5. Se vor afișa capcanele instalate și nivelul capturile înregistrate pentru fiecare capcană:


6. Faceți click pe capcana care vă interesează și obțineți mai multe informații despre capturile înregistrate:


7. Când presiunea dăunătorului este ridicată și dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems vă trimite mesaje de avertizare pentru aplicarea tratamentelor în vederea reducerii pagubelor provocate de dăunători. Mesajele în acest caz le veți primi pe email sau telefon. Pentru a primi însă avertizările pe telefon, vă rugăm să completați toate câmpurile solicitate în momentul înregistrării:

Pe acest site se plantează cookies. Sperăm că ești de acord. Află mai multe despre politica cookies aici.

Închide Accept